
25gr Jäst
5dl ljummet vatten
25gr rumstempererat smör/margarin
1 1/2 tsk salt
2msk mörk brödsirap
750gr (c:a 1,4L) Lantbrödsmjöl, fyra sädeslag
Gör så här:
1.smula jästen och rör ut det med vattnet, så jästen löser sig och klicka i matfettet
2. mät uppmjölet i en bringare, låt det ligga löst och skaka inte det.
3. tillsätt övriga ingredienser men spara 1dl mjöl till utbakning.
4. Arbeta degen kraftigt i maskin c:a 4min eller 8minuter för hand.
5.Låt degen jäsa under bakduk 30min.
6. ta upp degen och knåda den smidig.
7.dela i två limpor som du lägger på smord bakplåt eller bakplåts papper.
8. skåra bröden med en vass kniv och låt jäsa under duk i 30-40min.
Sätt på ugnen på 200 grader.
När bröden jäst klart så grädda dom i nedre delen av ugnen i 25 30 min.
Ta ut dom och låt svalna under bakduk.
Dessa rekommenderar jag verkligen.... superenkelt och supergott!!!
SvaraRadera