
75-100g Margarin eller 1dl Olja
1/2L Mjölk
50g Jäst
1 1/2-2 tsk Salt
6 1/2-7 dl Grahamsmjöl
6dl Vetemjöl
Smält Margarinet, häll i mjölken och ljumma. (Om du har Olja ljummar du dem tillsammans)
Smula sönder jästen strö över salt och häll i några msk av den ljumma blandningen och rör tills det blir jämt och häll sedan ner resten av mjölkblandningen.
Tillsätt nu grahamsmjölet och sedan vetemjölet. Arbeta ihop degen.
Låt jäsa under bakduk i ca 30minuter
Häll sedan ut degen på bakbordet och knåda igenom.
Smörj 2 plåtar. Dela degen på 3delar och rulla dem till längder. Platta till längderna lite och skär sedan 8-10 lika stora bitar som du rullar till ovala bullar. Jäs i 20-30minuter. Värm ugnen till 225grader. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar