
Ingredienser:
500 g blandfärs
1 lök
2-3 kokta kalla potatisar eller ½ dl Fibrex
1 dl havregrädde
1 ½ tsk salt
2 krm malen svartpeppar
mjölk- och sojafritt margarin till stekningen
Gör så här:
Mosa de kokta kalla potatisarna med en gaffel eller pressa varma potatisar i en purépress. Blanda dem med havregrädden och kryddorna. Kyl ned blandningen om du använt varma potatisar.
Om du använder fibrex istället för potatis så blanda fibrex, havregrädde och kryddor och låt det stå och svälla en stund.
Skala och finhacka löken, låt den svettas i en stekpanna utan att den tar färg. Låt kallna.
Blanda alla ingredienser i en skål. Börja med att forma en köttbulle av drygt en matsked smet och stek den för att provsmaka om köttbullen är lagom kryddad. Tag eventuellt mer salt och peppar.
Tag drygt en matsked smet till varje köttbulle och rulla dem. Stek köttbullarna i lite mjölk- och sojafritt margarin.
Det är ganska lätt att göra dubbel sats - bryn då köttbullarna i en stekpanna och efterstek dem på en långpanna i ugnen i 10-15 minuter i 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar