Kärleksmums
Botten
300 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Glasyr
120 g smör
8 msk kallt, starkt kaffe
7 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Glarnering
kokosflingor
Tillagning
Botten: Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret och blanda i.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten. Rör i mjölken.
Glasyr: Smält smöret.
Blanda i kaffet och låt blandningen svalna.
Blanda i de torra ingredienserna och rör om ordentligt till en jämn smet. Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna (c:a 30x40 cm) med 2 bakplåtspapper som läggs omlott och upp på kanterna. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i c:a 30 minuter.
Låt kakan svalna.
Bred på glasyren och skär kakan i lagom stora rutor.
Strö över kokosflingor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar