
750 g potatis, ca 10 st
1-2 purjolökar
250 g gul lök, 3-4 st
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning (kan innehålla gluten, byt mot grönsaksbuljong om soppan ska vara glutenfri)
½ grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
1pkt låglaktosgrädde eller låt bli grädden.
salt och peppar efter smak
Jag brukar även tärna i en fläskkorv.
Gräslök
Gör så här:
Skala och skiva potatisen i ca 5 mm tjocka skivor. Skiva purjon, tärna korven, hacka löken och vitlöken.
Koka upp vattnet med buljongtärningarna i en gryta och lägg i alla ingredienser. Låt koka 20-30 minuter tills allt är mjukt. Häll på grädden och låt koka upp. Salta och peppra efter smak
Strö över lite gräslök och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar