Maräng
5 st äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Formen
1 msk smör
1 dl Kokosflingor
Garnering
Bär eller frukt (t ex jordgubbar, hallon eller Kiwi)
2 dl vispgrädde
50 gr Mörk blockchoklad
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö den sen med kokosen.
3. Blanda all ingredienser till marängbotten i en skål. Vispa länge med elvisp, till
hårt skum.
4. Vänd ner skummet i formen. Ställ in den i nedre delen av ugnen & stäng samtidigt
av ugnen. Låt formen stå kvar i ugnen, minst 5 timmar. (Gärna över natten)
5. Till servering: Vispa grädden & bred ovanpå tårtan. Garnera med bären eller kiwi &
hyvlad choklad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar