Blåbärsvin

1 glas blåbär
vatten
1glas socker

Häll blåbären i en klar flaska på 7,5dl
fyll vatten så halsen är fri. Ställ i fönstret och låt stå stilla 3-4 veckor eller till alla bär har flutit upp (beror på hur mycket ljus de får)

Sila bort bären och häll i ett glas socker i flaskan. Fyll på med blåbärsvätskan så flaskhalsen är fri. Låt stå en vecka till i fönstret... Skaka absolut inte flaskan men vänd den försiktigt då och då. Sen är det bara att dricka sig nöjd ;-) Lägg den gärna i kylen 1 vecka innan den dricks, men det går även dricka den direkt. Om man vill lagra den längre så gör man det precis som när man lagrar vanligt vin.

3 kommentarer:

  1. Lät ju spännande!
    Fredde brukar göra blåbärssaft, underbart god!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte provat själv än.... har smakat blåbärsvin och det är supergott. Saft lät ju spännande!!! Recept tack ;-)

    SvaraRadera
  3. Oj du får fråga Fredde nästa gång du träffar honom, jag har nämligen aldrig gjort det, bara druckigt! Tror han har receptet i huvudet.

    SvaraRadera