1 glas blåbär
vatten
1glas socker
Häll blåbären i en klar flaska på 7,5dl
fyll vatten så halsen är fri. Ställ i fönstret och låt stå stilla 3-4 veckor eller till alla bär har flutit upp (beror på hur mycket ljus de får)
Sila bort bären och häll i ett glas socker i flaskan. Fyll på med blåbärsvätskan så flaskhalsen är fri. Låt stå en vecka till i fönstret... Skaka absolut inte flaskan men vänd den försiktigt då och då. Sen är det bara att dricka sig nöjd ;-) Lägg den gärna i kylen 1 vecka innan den dricks, men det går även dricka den direkt. Om man vill lagra den längre så gör man det precis som när man lagrar vanligt vin.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Lät ju spännande!
SvaraRaderaFredde brukar göra blåbärssaft, underbart god!
Jag har inte provat själv än.... har smakat blåbärsvin och det är supergott. Saft lät ju spännande!!! Recept tack ;-)
SvaraRaderaOj du får fråga Fredde nästa gång du träffar honom, jag har nämligen aldrig gjort det, bara druckigt! Tror han har receptet i huvudet.
SvaraRadera